Tips

Nu kör vi! - Hur ni får er insamling att bli den bästa någonsin

Så vad är egentligen stegen för en lyckad och framgångsrik insamling? Hur kan ni nå ert mål så snabbt och effektivt som möjligt?

Daniel Nilsson
Oct 2019

Följ nedan steg och ni är klara på nolltid. 

Innan ni börjar - Alla i laget måste vara med

Innan ni sätter igång se till att alla har loggat in och att alla i laget/klassen är med i insamlingen. Du kan enkelt bjuda in fler och se vilka som accepterat genom att gå till översikten av Insamlingar. 

Steg 1 - Dela er insamlingssida på internet 

Varje insamling har en unik sida där supportrar kan köpa coola och snygga produkter. För varje köp kommer ni närmare ert mål. Be alla ni känner att dela länken på social media så som Facebook, Instagram, Snapchat, etc. 

Om laget eller klassen har en egen Facebook sida se till att dela länken där och ber era supportrar att gå in på sidan, köpa något kul och dela länken. 

Om laget eller klassen har en lista på email till supportar, rekomenderar vi att ni skriver ett fint email och skickar till de som stödjer er. 

Steg 2 - Hälsa på grannar, arbetsplatser och familjen

Det absolut bästa sättet att snabbt nå ert mål är att besöka grannar, arbetsplatser, fastrar, fabröder, kusiner, etc. Visa er insamlingssida, berätta om produkterna, hur mycket ni får och hjälp dina supportar att stödja er genom att genomföra ett köp. 

Steg 3 - Följ up och påminn

Om någon lovade att stödja er “senare” var alltid nogran och skriv upp vem det var. Följ sedan upp och påminn de personer som skulle köpa senare. När du är inloggad på Fundergoal kan du i notifikationsfönstrer se exakt vilka personer som köpt. 

Steg 4 - Hjälp alla i laget 

Alla i laget har inte samma förutsättningar. Någon kanske bor på landet och någon annan har föräldrar som arbetar utomlands. Se till att alla i laget är engagerade. De som har sämre förutsättningar kan hjälpa en kamrat och följa med till olika arbetsplatser. Få igång alla och gör insamlingen till en kul grej. 

Lycka till!


Written by

Daniel Nilsson

Founder and growth responsible of multiple organizations. Efficiency advocate and a fan of meditation, yoga and calisthenics. Secret skill - Good at solving technical issues.

Tips och Berättelser

Inspiration för hur ni lyckas med er insamling

Tips

Promote your fundraising video in 3 steps

Omnis vel ut enim omnis voluptatem. Quis repudiandae possimus. Voluptatem quidem vel. Maxime natus ut quaerat eos ullam qui.

Tips

Sell effectively by doing these 5 things

Voluptate aut autem sed voluptatibus optio atque. Est facere sapiente voluptatem enim et laborum culpa quia. Iste dignissimos aut

Tips

Nu kör vi! - Hur ni får er insamling att bli den bästa någonsin

Så vad är egentligen stegen för en lyckad och framgångsrik insamling? Hur kan ni nå ert mål så snabbt och effektivt som möjligt?

LäS Mer artikler

Made with ❤️in Göteborg 🇸🇪| Fundergoal AB | Org. No. 559221-3366

Vi använder cookies för att analysera trafik, personalisera innehåll och skapa annonser som är relevanta för dig. Genom att fortsätta besöka vår hemsida godkänner du att vi får använda cookies.