Tips

Nu kör vi! - Hur ni får er insamling att bli den bästa någonsin

Så vad är egentligen stegen för en lyckad och framgångsrik insamling? Hur kan ni nå ert mål så snabbt och effektivt som möjligt?

Daniel Nilsson
Oct 2019

Följ nedan steg och ni är klara på nolltid. 

Innan ni börjar - Alla i laget måste vara med

Innan ni sätter igång se till att alla har loggat in och att alla i laget/klassen är med i insamlingen så ni kan alla hjälpa till att tjäna pengar till klassen/laget. Du kan enkelt bjuda in fler och se vilka som accepterat genom att gå till översikten av Insamlingar. 

Steg 1 - Dela er insamlingssida på internet 

Varje insamling har en unik sida där supportrar kan köpa coola och snygga produkter. För varje köp kommer ni närmare ert mål. Be alla ni känner att dela länken på social media så som Facebook, Instagram, Snapchat, etc. 

Om laget eller klassen har en egen Facebook sida se till att dela länken där och ber era supportrar att gå in på sidan, köpa något kul och dela länken. 

Om laget eller klassen har en lista på email till supportar, rekommenderar vi att ni skriver ett fint email och skickar till de som stödjer er. 

Steg 2 - Hälsa på grannar, arbetsplatser och familjen

Det absolut bästa sättet att snabbt nå ert mål är att besöka grannar, arbetsplatser, fastrar, farbröder, kusiner, etc. Visa er insamlingssida, berätta om produkterna, hur mycket ni får och hjälp dina supportar att stödja er genom att genomföra ett köp. 

Steg 3 - Följ upp och påminn

Om någon lovade att stödja er “senare” var alltid noggrann och skriv upp vem det var. Följ sedan upp och påminn de personer som skulle köpa senare. När du är inloggad på Fundergoal kan du i notifikations fönstret se exakt vilka personer som köpt. 

Steg 4 - Hjälp alla i klassen / laget 

Alla har inte samma förutsättningar. Någon kanske bor på landet och någon annan har föräldrar som arbetar utomlands. Se till att alla i klassen / laget är engagerade. De som har sämre förutsättningar kan hjälpa en kamrat och följa med till olika arbetsplatser. Få igång alla och gör insamlingen till en kul grej. 

Lycka till!


Skriven av

Daniel Nilsson

Har sålt jultidningar, kakor, godis, strumpor och panda grejer genom att knacka dörr. Idag är han grundare och ansvarig för flera företag. Gillar effektivitet, yoga, meditation och calisthenics. Hemlig egenskap – bra på att lösa tekniska problem.

Tips och Berättelser

Inspiration för hur ni lyckas med er insamling

LäS Mer artiklAr

Skapad med ❤️i Göteborg 🇸🇪| Fundergoal AB | Kaptensgatan 25, 414 59 Göteborg, Sverige| Org. No. 559221-3366

Vi använder cookies för att analysera trafik, personalisera innehåll och skapa annonser som är relevanta för dig. Genom att fortsätta besöka vår hemsida godkänner du att vi får använda cookies.