Tips

Så kan ni tjäna pengar till klassen – 3 enkla tips

Ni har ett mål – att åka på världens bästa klassresa. För att få ihop pengarna så måste ni tjäna ihop pengar för klasskassan. Här får ni några av våra bästa tips.

Daniel Nilsson
Oct 2019

Ni har ett mål – att åka på världens bästa klassresa. För att få ihop pengarna så måste ni tjäna ihop pengar för klasskassan. Att sälja strumpor är en svunnen tid, nu kan ni tjäna pengar till klassen genom att sälja det som folk vill ha. Med attraktiva produkter är det enklare än någonsin. Men oavsett hur bra produkter du har så är det personliga mötet avgörande. Detta är något som du enkelt klarar av med några gamla goda säljknep. Här får du tipsen som gör dig till klassens bästa säljare.

Hitta målet och ta fram vägen dit

Drömmen om klassresan – det börjar som en vag idé. Kanske vill ni åka iväg på ett äventyr? Grilla korv, fiska, besöka en storstad eller en äventyrsbana. Ni har garanterat minnen för livet framför er. När klassen delar upplevelser utanför klassrummet så knyts band som varar livet ut.

Drömmen om klassresan

Hur mycket pengar ni behöver till er klassresa beror såklart på vad ni vill göra. Börja med att sätta upp ett gemensamt mål. Vad vill ni göra? Hur mycket kommer det kosta? När ni vet det, kan vi gå vidare till nästa steg – vad kan ni sälja och hur ska ni göra det. Om ni vill ha inspiration så har Kilroy tips på klassresa utomlands och Skolreseäventyr är ett företag som hjälper till med klassresor. Här har ni tipsen på hur ni kan tjäna pengar till klassen.

tips hur ni kan tjäna pengar till klassen och klassresan

Tjäna pengar på att lösa folks behov

Många har traskat runt och knackat dörr för att sälja salami, mjuka kolor eller de där tubsockorna som mormor granskade så skeptiskt. Trots att produkterna många gånger inte höll måttet så lyckades du ändå sälja en hel del. Mormor köpte till exempel alltid, oavsett vad du sålde. Men nuförtiden finns det bättre alternativ. Du behöver inte längre kånka runt på ett gäng salamis, utan nu kan du tjäna pengar till klassen på det som folk faktiskt vill ha.

Du visar enkelt dina kunder produkterna via er personliga sida på nätet, där man även enkelt lägger sin beställning. Du behöver inte ta hand om leveransen av produkterna. På detta sätt slipper du hantera kontanter, du gör det enklare för din kund att betala och framförallt så kan du tjäna pengar till klassen genom att sälja saker som folk faktiskt tänkt köpa ändå.

Tipsen som gör dig till klassens bästa säljare

Att sälja något ska vara att som att bjuda någon på godis. Ditt mål är att erbjuda något som din kund är sugen på. De flesta som säljer för att samla in pengar till en klassresa siktar in sig på personer de har en relation till. Det kan vara mormor, kollegor på din mammas arbetsplats eller grannar i området där du bor. Om du redan har någon typ av koppling till personen kan det både kännas enklare att sälja, men även vara enklare att få dem att köpa. Men hur gör du för att bli bästa säljaren i klassen? Här kommer tre tips på hur du blir en framgångsrik säljare och tjänar pengar till klassen.

1. Gör listor

Det är nog aldrig för tidigt att lära sig vara organiserad.Genom att vara strukturerad i hur du tar dig an en utmaning, förbättrar du dina chanser att nå ditt mål. Börja därför med att göra en lista över möjliga platser där du kan sälja. Det kan vara dina föräldrars arbetsplatser eller olika kvarter i den stad där du bor. Det kan också vara en förening där du, dina syskon eller föräldrar är engagerade. Bara din fantasi sätter gränserna. När du är klar med listan kan du rangordna punkterna efter vilka som har bäst potential för mycket försäljning, och vilka som skall besökas först.

 

2. Det personliga mötet

Steg två är att agera! Du kommer inte att kunna sälja dina produkter från soffan utan du måste ut och möta människor. Bege dig iväg till de platser du listat och visa dem vad du har att sälja och berätta om produkterna. En rutinerad säljare vet att det blir många ”nej” innan man får ett till ”ja”. Därför är en driftig person med en framåtanda ofta en framgångsrik säljare. Förmågan att lyssna på kunden ger dig fördelen att kunna erbjuda rätt produkt, eller presentera rätt fördel vad du har att erbjuda. Nyckel när att prata med kunden och hitta just dennes behov. Erbjud kunderna en lösning på ett problem eller behov – de ska vara lika nöjda med affären som du. Kom också ihåg att berätta för vilket ändamål du jobbar – världens bästa klassresa!

 

3. Följ upp

Hjälp dina kunder med beställningen. Mormor är kanske inte enhejare på internet och behöver lite hjälp, men även kunder med internetvana kan behöva ett par extra ögon under processen. Var noga med att skriva ner om någon säger att de ska beställa senare och skicka en vänlig påminnelse med all information som behövs för att genomföra köpet. Ett hinder för kunder som faktiskt vill ha din produkt, är att de inte orkar leta rätt på länken eller sidan som du tidigare pratat om. Hjälp kunden förbi så många ”hinder” som möjligt i den så kallade köpprocessen, och det blir direkt mer sannolikt att din intresserade kund genomför köpet.

Tjäna pengar till klassen = en gemensam insats

Trots att du nu är en grym säljare så kan det vara bra att komma ihåg att det är en gemensam insats att tjäna pengar till klassen. Om alla blir fantastiska säljare kommer ni att kunna slå nya försäljningsrekord och förverkliga er dröm om den perfekta klassresan. Har någon i klassen inte lika många att sälja till på sin lista, eller inte är lika van vid att sälja? Dela upp er två och två och ta med en till person på dina besök. Det kan vara läskigt i början när man ska träffa en kund ansikte mot ansikte första gången. Dela med dig av din kunskap och hjälp varandra – tillsammans kommer man alltid längst.

Lycka till!

Skriven av

Daniel Nilsson

Har sålt jultidningar, kakor, godis, strumpor och panda grejer genom att knacka dörr. Idag är han grundare och ansvarig för flera företag. Gillar effektivitet, yoga, meditation och calisthenics. Hemlig egenskap – bra på att lösa tekniska problem.

Tips och Berättelser

Inspiration för hur ni lyckas med er insamling

LäS Mer artiklAr

Skapad med ❤️i Göteborg 🇸🇪| Fundergoal AB | Kaptensgatan 25, 414 59 Göteborg, Sverige| Org. No. 559221-3366

Vi använder cookies för att analysera trafik, personalisera innehåll och skapa annonser som är relevanta för dig. Genom att fortsätta besöka vår hemsida godkänner du att vi får använda cookies.