Tips

3 saker att tänka på för att tjäna pengar till laget

Låt alla i din familjekrets veta att du är igång med att tjäna pengar till laget; lägg stor vikt i det personliga mötet med kunden & finn kundens behov. Se några enkla tips för din väg till målet.

Daniel Nilsson
Nov 2019

Att tjäna pengar till laget har inte alltid varit så lätt, men nuförtiden är det faktiskt det! Ja, lätt alltså. Här kommer tre saker att tänka på för att tjäna pengar till laget och göra verklighet av det målet just ert lag satt upp på tablån!

Alla som någon gång har varit med i ett lag känner säkert igen känslan av att traska runt i regnrusket med kassar av (troligtvis) illasittande långkalsonger som grannar och släktingar motvilligt köper. Men det är ju ett nödvändigt ont för att ditt lag ska ha råd att åka på den där turneringen eller lagresan – eller? Nuförtiden finns det bättre saker att sälja än långkalsonger – ni kan sälja sådant som folk faktiskt behöver och vill ha. Såhär enkelt är det att tjäna pengar till laget.

Starta en insamling

För att tjäna pengar till laget så börjar du med att starta en insamlingssida. Sedan bjuder du in lagmedlemmarna och börjar sälja! Okej, det låter kanske lite väl enkelt. Men sanningen är att det faktiskt är ganska enkelt. Gå in på fundergoal.se och följ stegen så kommer du att ha startat en insamlingssida åt laget inom fem minuter. Men hur gör man då för att sälja produkterna och tjäna pengar åt laget? Här kommer tre metoder:

1. Dela och dela!

Om du tänker efter så har ni säkert många personer runt omkring er som stöttar ert lag. Vilka brukar stå på läktaren när det är match? Vilka brukar stå på läktaren när det är träning? Där har ni era supportrar. Dessa personer vill ni nå! Dela er insamlingssida på nätet och uppmana supportrarna att gå in och kolla på era produkter. Be även dessa personer att hjälpa er att samla in pengar genom att dela sidan vidare. Det är ganska sannolikt att de kommer vilja stötta ert lag om ni i laget ber om deras stöd. Glöm inte bort supportrar som bor i andra städer. Via nätet kan du ju be dina släktingar och kompisar över hela Sverige att hjälpa er att tjäna pengar till laget.

tjäna pengar till laget och lagresan

2. IRL är bäst!

När alla i laget har spridit er sida på nätet, och när ni har fått era supportar att sprida den vidare, så är det hög tid att bege sig ut i verkligheten. För det är alltid bäst att sälja saker öga mot öga, särskilt om ni försöker sälja till personer som ni har någon slags relation till. Fundera på var era supportar finns på dagarna. Supportrars arbetsplatser är riktigt bra ställen att börja sälja på. Eller finns det några fritidsintressen bland supportrarna som samlar många människor? Din morbrors jaktlag? Din farmors bridgeklubb? Fråga om du får komma på besök och visa dina produkter. Ta gärna med dig lite kakor, både jaktgubbar och bridgetanter gillar kakor.

3. Sälj det som folk behöver! (eller som de inte visste att de behövde)

När du ska sälja till din morbror eller din farmor så försök att lokalisera deras behov. Det betyder att du ska försöka ringa in vad de verkligen behöver och visa dem dessa produkter. Om din morbror har diabetes så visa honom inte godis (okej, du kanske inte ska ta med de där kakorna vid närmare eftertanke ...) visa din morbror något han behöver – nya handskar som han kan ha när han jagar kanske? Om det är svårt att hitta specifika behov så försök att skapa behov. Prata med farmor tills hon säger att ”ja, en sådan där kanske skulle vara bra ...” då är du hemma.

Vi tar hand om resten

tjäna pengar till laget glädje fira

När din morbror eller farmor klickat hem beställningen så behöver du inte tänka på leveransen – vi tar hand om det. Och eftersom kunderna beställer och betalar direkt via er insamlingssida på nätet så behöver ni inte heller hantera kontanter. Bra va!

När pengarna börjar trilla in kan ni följa framgångarna live på er sida och se hur ni närmar er försäljningsmålet. Lagresan blir verklighet! Kör igång direkt.

Skriven av

Daniel Nilsson

Har sålt jultidningar, kakor, godis, strumpor och panda grejer genom att knacka dörr. Idag är han grundare och ansvarig för flera företag. Gillar effektivitet, yoga, meditation och calisthenics. Hemlig egenskap – bra på att lösa tekniska problem.

Tips och Berättelser

Inspiration för hur ni lyckas med er insamling

LäS Mer artiklAr

Skapad med ❤️i Göteborg 🇸🇪| Fundergoal AB | Kaptensgatan 25, 414 59 Göteborg, Sverige| Org. No. 559221-3366

Vi använder cookies för att analysera trafik, personalisera innehåll och skapa annonser som är relevanta för dig. Genom att fortsätta besöka vår hemsida godkänner du att vi får använda cookies.